Indijski indi dvojac Parekh & Singh

Između indijske muzike i zvuka Bolivuda neretko se piše znak jednakosti. Indijski indi dvojac Parekh & Singh ga briše, uvlačeći nas u svet drim pop zvuka i slike koja neodoljivo podseća na estetiku filmova koje potpisuje Ves Anderson.


Indijski indi dvojac Parekh & Singh
Izvpr: Youtube; screenshot iz spota za pesmu Ghost

Indijski indi dvojac Parekh & Singh pre zajedništva


Nischay Parekh & Jivraj Singh poznaju se još od tinejdžerskih dana. Putevi su im se razišli kada je Parekh otišao na Berkli, a ponovo spojili kada je rešio da se vrati u Indiju i okuša sreću kao muzičar i tekstopisac. Singh potiče iz porodice muzičara i detinjstvo su mu obeležile brojne turneje kaver bendova sa kojim su nastupali njegovi roditelji. Od 2011. godine radio je sa Parekhom na njegovom prvom albumu Ocean koji je objavljen dve godine kasnije. Parekhov prvenac je odlično prihvaćen, što je potvrdio Rolling Stone India proglasivši ga albumom godine.



Parekh & Singh od 2016.


Zajedničke planove za budućnost trebalo je staviti pod istu zastavu, pa su se 2016. nazvali Parekh & Singh po uzoru na Simona & Garfunkela. Iste godine su reizdali Ocean za britansku indi diskografsku kuću Peacefrog. Tri godine kasnje, nakon nekoliko uspešnih singlova i spotova, objavili su i drugi album Science City, nazvan po zabavnom parku u Kolkati. Najgledaniji je spot za pesmu I Love You Baby, I Love You Doll, a u stopu ga prati video za pesmu Ghost.




O aktuelnostima se možete informisati na sajtu www.parekhandsingh.com ili na Instagram profilu @parekhandsingh.

O skoro pa zaboravljenoj muzici u Kambodži čitajte u priči Kambodža: Rock’n’Roll na poljima smrti.


Komentari, pitanja, želje i pozdravi su dobrodošli, kako ovde, tako i na Instagram profilu @pricesaistoka!

Hvala na čitanju!


Tekst, fotografije i ilustracije zaštićeni su autorskim pravom, pripadaju autorima i ne mogu se koristiti bez dozvole. Sve upite o eventualnom preuzimanju pošaljite na danijela@pricesaistoka.com. Hvala na razumevanju!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *