Tjeri Čau – feng šui dizajnerka odeće i enterijera

Tjeri Čau (Thierry Chow) je feng šui dizajnerka odeće i enterijera, ćerka najpoznatijeg i najcenjenijeg hongkonškog feng šui mastera Čau Hon Minga (Mr Chow Hon Ming), saradnika brojnih banaka i korporacija koji je bio angažovan i kao savetnik za izgradnju metroa u Kini.

Posle studija umetnosti u Torontu, Tjeri se vratila u rodni grad sa planom da gradi ilustratorsku karijeru. Međutim, posle nekoliko kancelarijskih poslova od devet do pet, rešila je da uzme konce u svoje ruke – figurativno i bukvalno. Znanje koje je stekla kao tatin šegrt primenila je na dizajn odeće i enterijera. Sve zajedno prilagodila je mlađoj, savremenoj publici.


Izvor: Thierry Chow ~ Feng Shui

Kao feng šui master Tjeri sarađuje sa brojnim modnim kućama i časopisima. Na spisku saradnika našli su se mnogi poznati brendovi. Neka od imena su Kenzo, Lane Crawford, Maison Michel, Max&Co., SoHo House itd.

Možda vam je poznata i iz poslednje hongkonške epizode serijala Parts Unknown u kojoj sa Bordejnom priča o uređenju restorana.

Ako poželite da je nađete, Tjeri živi i radi u Hong Kongu.


Feng šui modna sekcija

Osim kupovine feng šui odeće koju je dizajnirala, možete da zakažete i taoistički mejkover. Prvo će vam biti pročitana natalna karta. Potom očekujte analizu kineskog horoskopa. Na kraju – kada Tjeri utvrdi vaše količine kineskih elemenata (5 elemenata – vatra, metal, drvo, zemlja i voda) preporučiće vam boje i materijale od kojih ćete imati najviše benefita.


Feng šui enterijeri

Što se tiče enterijera, Tjeri pruža usluge savetovanja za uređenje prostora. Kombinujući tradicionalne metode koje je naučila od oca i savremen pristup praksi i dizajnu, organizovaće vam stan tako da ći (qi) nesmetano teče oko estetski zadovoljavajućeg nameštaja. Savetovalište naplaćuje po kvadratnom metru. Kako i sama kaže – u Hong Kongu su stanovi uglavnom minijaturni, pa joj je prosečna zarada samo oko 380 američkih dolara po seansi. Srećom, feng šui se menja svake godine, pa mu se prostori moraju iznova prilagođavati.


Izvor: Thierry Chow ~ Feng Shui

Thierry Go Lucky

Pre nekoliko godina, ova feng šui dizajnerka odeće i enterijera pokrenula je svoj brend feng šui stvari za kuću koji se zove Thierry Go Lucky (www.thierrygolucky.com). Za sada su hit figurine različitih oblika i materijala. Kameni pas, kao donosilac i učvršćivač prijateljstva, karijere i posla, može biti vaš za 307 američkih dolara. Za kreativnost, karijeru, školu, prijateljstvo i ljubav, tu je crvena drvena ptičica – najjeftinija figura iz kolekcije – koja košta 242 dolara. I na kraju – zlatni metalni bivol, za zdravlje, posao i generalnu dobrobit – za samo 370. Ova figurina je možda najbolji izor za ovogodišnju kupovinu jer se, prema kineskom kalendaru, upravo nalazimo u godini metalnog bivola.Volela bih da vidim kakvo rešenje bi Thierry ponudila za prostorno uređenje najgušće naseljene enklave na planeti koja se do kraja prošlog veka, neokrznuta zakonima spoljašnjeg sveta, nalazila baš u njenom gradu, a opet potpuno van njega. Više o ovom neobičnom mestu čitajte ovde: Kowloon Walled City: život u anarhiji.

Hvala na čitanju!


Tekst, fotografije i ilustracije zaštićeni su autorskim pravom, pripadaju autorima i ne mogu se koristiti bez dozvole. Sve upite o eventualnom preuzimanju pošaljite na danijela@pricesaistoka.com. Hvala na razumevanju!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *